Aon grijpt snel in bij cyberaanval

0

Met de introductie van de dienst Cyber Incident Response speelt Aon in op het stijgende aantal cyberaanvallen en de vraag om dienstverlening om de bijbehorende schade te beperken. De nieuwe dienstverlening biedt bedrijven en organisaties 24/7 hulp bij cyberincidenten.

De Cyber Incident Response dienstverlening van Aon is met name interessant voor het midden- en kleinbedrijf, zegt Maarten de Jonge, managing consultant bij Aon’s Cyber Solutions. “Voor het mkb is het ondoenlijk om alle expertise in huis te hebben. Terwijl de urgentie van een goed vangnet alleen maar toeneemt. Niet alleen lezen of horen we bijna dagelijks over cyberaanvallen in de media, ook in de verzekeringsmarkt is dit een belangrijk thema. Snel ingrijpen bij een cyberaanval is van groot belang om de schade van het incident te beperken. Hoe langer je wacht met bellen, hoe groter de schade.”

Afwachten is geen optie

Voor zijn zakelijke relaties heeft Aon daarom een 24/7 telefoonnummer (085 – 105 41 75) geopend voor hulp bij zelfs maar het geringste vermoeden van zo’n incident. Hierbij maakt het overigens niet uit of de organisatie die belt een cyberverzekering heeft afgesloten. De Jonge: “Direct actie ondernemen bij een incident is belangrijk. En die actie begint bij meteen bellen en overleggen hoe het incident moet worden aangepakt. Want nog niet elke organisatie heeft voldoende kennis en inzicht om juist te handelen. Met bijvoorbeeld het terugplaatsen van een back-up is het probleem niet zomaar opgelost. Het kan zijn dat er nog criminelen in het netwerk zitten en enkele dagen later opnieuw toeslaan of dat data al lang gestolen zijn en ergens online komen te staan. Maar ook andere vragen als ‘Ken je de juridische en financiële consequenties van een cyberincident?’ of ‘Hoe zit het met het indienen van een claim?’ spelen een rol. Wij merken dat er grote behoefte is aan ondersteuning en begeleiding van a tot z bij cyberincidenten en daar bieden we met Cyber Incident Response een oplossing voor.”

Cyberrisico’s verzekerbaar houden

Verzekeraars stellen de laatste maanden steeds hogere eisen aan de cyberweerbaarheid van een organisatie voordat zij dekking willen geven. Enkele verzekeraars hebben zich vanwege de hoge schadelast al teruggetrokken uit de cyberverzekeringsmarkt. Daarom organiseert Aon op donderdag 1 april van 10.00 tot 11.00 uur samen met de experts van Eye het webinar ‘Cyber Incident Response’. Tijdens dit webinar wordt inzicht gegeven in waarom elke seconde telt bij een cyberincident en hoe je daarmee de schade dus kunt beperken. Dat is goed voor de onderneming en de verzekerbaarheid van dit risico. Aanmelden voor het webinar is gratis en kan via de website van Aon.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.