Marsh: ‘Tarieven cyberverzekeringen blijven stijgen, maar in lager tempo’

0

De premies van zakelijke schadeverzekeringen zijn in het tweede kwartaal (Q2) van 2022 9% gestegen, ten opzichte van 11% in het eerste kwartaal, waarmee de in het eerste kwartaal (Q1) van 2021 ingezette trend van gematigde premiestijgingen wordt voortgezet.

Hoewel dit het negentiende achtereenvolgende kwartaal is waarin de premies stijgen, blijft het percentage hiervan in de meeste branches en geografische gebieden gematigd. Dit blijkt uit de Global Insurance Market Index van verzekeringsmakelaar en risico-adviseur Marsh.

Cyberverzekeringen

Lucy Clarke, President Marsh Specialty and Global Placement bij Marsh: “Aangedreven door cyberverzekeringen steeg de totale prijsstelling voor financiële en professionele aansprakelijkheidsverzekeringen met 16% opnieuw het sterkst van alle grote verzekeringsproductcategorieën. Dit betrof een daling ten opzichte van de 26% in het voorgaande kwartaal. De premies voor cyberverzekeringen bleven aanzienlijk stijgen.”

Wereldwijde zakelijke onzekerheid

“In een tijd van wereldwijde zakelijke onzekerheid, aangedreven door het aanhoudende conflict in Oekraïne, de verstoring van de toeleveringsketen en de stijgende inflatie, blijven de handelsomstandigheden voor veel klanten moeilijk. We merken ook de impact op van de stijgende inflatie op de verzekerde waarden en de groei van de blootstelling, die de prijsstelling en de ‘appetite’ van verzekeraars kan beïnvloeden”, zegt Clarke.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.