CFD: ‘Zet de AFM-kosten op je factuur’

0

CFD roept adviseurs op om per direct op elke factuur voor financieel advies een aparte opslag op te nemen voor ‘AFM-toezichtkosten’. Met de begeleidende tekst: ‘Door de steeds maar stijgende kosten van het AFM-toezicht zijn wij genoodzaakt deze extra opslag bij u in rekening te brengen.’

CFD-voorzitter Herdink. “We hebben berekend dat dit een bedrag moet zijn van ongeveer 25,00 euro per factuur, maar dat is natuurlijk voor elk kantoor vrij om te bepalen. Ook voor abonnementen kan zo’n opslag apart worden vermeld op de factuur en jaarlijks worden verhoogd in lijn met de (te voorspellen) kostenstijgingen van de AFM in de toekomst. Op deze wijze worden klanten ongeveer 500.000 keer per jaar gewezen op de AFM-opslag.”

Eerlijker verdelen

CFD is boos dat de AFM-toezichtkosten weer stijgen. De brancheorganisatie maakt zich sterk voor een andere toedeling van kosten voor het kleine en middelgrote intermediair. “Die betalen verhoudingsgewijs namelijk veel te veel voor toezicht. De maat is vol, er moet nu actie komen”, aldus Herdink.

Tijd voor actie

CFD pleit al jaren voor meer inzicht en een andere toerekening van kosten, een bijdrage van de Staat aan het toezicht, afdracht naar omzet, prikkels om kosten te verlagen en duidelijke begrotingsregels. Herdink: “Maar de maat is nu vol, we moeten andere wegen vinden om duidelijk te maken dat alle grenzen zijn overschreden.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.