Reaal verhoogt maximum acceptatieleeftijd AOV’s

0

Reaal heeft de maximum acceptatieleeftijd van haar arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (AOV’s) verhoogd naar 60 jaar. Dit geldt zowel voor nieuwe aanvragen als voor wijzigingen op bestaande verzekeringen.

Volgens de verzekeraar komt hij daarmee tegemoet aan de toenemende vraag van klanten en adviseurs. Pim Hafkenscheid, eindverantwoordelijk voor AOV bij Reaal: “Enkele adviseurs gaven onlangs aan dat er in de markt behoefte is om een AOV op latere leeftijd te kunnen sluiten. Met deze informatie zijn we aan de slag gegaan en uiteindelijk hebben we besloten om de maximum acceptatieleeftijd te verhogen.”

De wijzigingen met betrekking tot de acceptatieleeftijd van Reaal AOV zien er als volgt uit:

  • De maximum acceptatieleeftijd van de UNIM AOV, UNIM Plus AOV en de UNIM AOV voor Werknemers is voor alle beroepen verhoogd van 55 naar 60 jaar.
  • De maximum acceptatieleeftijd van de Ondernemers AOV is voor beroepen in de beroepsklasse 1 en 2 verhoogd van 55 naar 60 jaar.

De maximum acceptatieleeftijd van de Ondernemers AOV voor beroepen in de beroepsklasse 3 en 4 is niet gewijzigd en blijft 55 jaar.

Hafkenscheid: “Door het verhogen van de maximum acceptatieleeftijd kunnen nu ook veel ondernemers in de leeftijdsgroep van 55 tot en met 60 jaar bij ons terecht voor het afsluiten van een AOV. Ook kunnen bestaande klanten nu tot een hogere leeftijd een risicoverhogende wijziging op hun bestaande verzekering door laten voeren. Zoals een hogere eindleeftijd of hoger verzekerd bedrag. Voor alle AOV’s geldt dat de maximumleeftijd voor een wijziging is verhoogd van 58 naar 60 jaar.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.