Hypotheeklabel Reaal wordt Dynamic Credit

0

Dynamic Credit neemt de hypotheekportefeuille van Athora Netherlands over. De in het verleden overwegend onder het label Reaal verstrekte producten worden samengevoegd in twee nieuwe Dynamic hypotheken.

Het product Reaal Lekker Wonen wordt de Dynamic Lekker Wonen Hypotheek. De overige producten uit de hypotheekportefeuille van Athora Netherlands gaan verder onder de naam Dynamic Verantwoord Wonen Hypotheek. Voor bestaande hypotheekklanten blijven de voorwaarden van de hypotheekleningen hetzelfde. Voor de spaarhypotheek geldt dat de spaarverzekering ongewijzigd bij Reaal blijft lopen. Stater verzorgt het beheer en de administratie voor Dynamic Hypotheken.

Dynamic Credit is onderdeel van BNP Paribas Asset Management en verstrekt onder meer hypotheken via de labels bijBouwe en Dynamic Verhuurhypotheek. Jasper Koops (foto), Head of Portfolio Management bij Dynamic Credit: “Met deze overname laten we zien dat Dynamic Credit niet alleen een partner is voor het verstrekken van nieuwe hypotheken, maar ook aanbieder van oplossingen voor bestaande portefeuilles.”

Klantrelatie en zorgplicht

In 2020 stopte Reaal al met het actief verstrekken van nieuwe hypotheken. Met deze overname valt nu definitief het doek voor het hypotheeklabel en sluit het Reaal hypothekenbedrijf. Dynamic Credit neemt de klantrelatie en zorgplicht van deze hypotheken over, waarbij het economische eigendom is verworven door een institutionele belegger. Dynamic Credit trad al twee jaar op als master servicer voor de Athora-hypotheekportefeuille. Athora Netherlands blijft ook na de overname actief als belegger in hypotheken van derden.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.