Athora Netherlands ziet winst fors stijgen

0

Athora Netherlands heeft zijn operationeel resultaat zeer fors zien stijgen, van 278 miljoen in 2022 naar 559 miljoen euro vorig jaar.

Het moederbedrijf van Zwitserleven en Reaal heeft die winstspring voor een groot deel te danken aan de kapitaalgeneratie, 457 miljoen euro (69% meer dan in 2022). De kapitaalgeneratie is met name de geïncasseerde verzekeringspremies en beleggingsresultaten die voor een verzekeraar vrij te besteden zijn aan investeringen of dividenduitkeringen. Ook de premie-inkomsten stegen, met 29%, tot 2.682 miljoen euro, onder andere door premieverhogingen en meer verkochte pensioenproducten. Ook de overnames van het Aon pensioenfonds, de premiepensioeninstelling Willis Towers Watson en de pensioenverzekeringen van Onderlinge ’s-Gravenhage’ droegen bij aan de groei. Een recente schikking met verenigingen van woekerpolis-gedupeerden nam een hap van 95 miljoen euro uit de jaarresultaten. Athora nam in 2023 reeds een provisie voor die schikking.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.