3 handige tech-trends voor ondernemers

0

De coronacrisis heeft onze manier van werken veranderd. Ondernemers vertrouwen niet meer alleen op ‘oude’ en vertrouwde processen, maar hebben zich aangepast en zijn nieuwe technologieën gaan gebruiken. Deze vijf handige tech-trends zijn populair onder ondernemers.

1. Cloud computing

De coronapandemie heeft ervoor gezorgd dat we hybride zijn gaan werken: deels thuis en deels op kantoor. Cloud computing biedt online toegang tot allerlei IT-diensten, zoals software, databases, servers en netwerken. Zo hebben werknemers vanaf elke locatie toegang tot gegevens en documenten. Er kan dus overal worden gewerkt. En dat is handig met een toekomst waarin waarschijnlijk veel kantoorpersoneel hybride werken waarschijnlijk de voorkeur geven.

Bij werken in de cloud is het verstandig om de internetverbinding goed te beveiligen. Dit kan met een Virtual Private Network (VPN).

2. Digitale versnelling

Bedrijven zullen in de toekomst waarschijnlijk steeds meer gebruik gaan maken van kunstmatige intelligentie, machine learning en procesautomatisering. Zulke systemen zijn echter wel duur om te bouwen. Kijk daarom goed welke technologieën en systemen u nodig heeft om uw bedrijf succesvol te runnen en maak gebruik van zogenaamde outsourced tech services.

Outsourced tech services zijn bedrijven die u kunt inhuren om systemen te laten bouwen. Dit is vaak efficiënter dan wanneer het intern gebeurt, omdat deze bedrijven hierin gespecialiseerd zijn.

3. Klanten en medewerkers gaan voor technologie

Bedrijven doen er alles aan om hun klanten een optimale klantreis te geven. Dat is fijn, maar moet natuurlijk niet ten koste gaan van het welzijn van de medewerkers! Bedrijven zullen daarom steeds meer op zoek gaan naar manieren om zowel aan de behoeften van klanten als aan die van hun medewerkers te voldoen.

Technologie kan helpen om repetitieve en saaie taken te automatiseren, zodat er voor medewerkers meer tijd overblijft voor uitdagender werkzaamheden. De verwachting is dan ook dat steeds meer bedrijven hier in de toekomst gebruik van gaan maken.

Werken u en uw medewerkers met gevoelige informatie, zoals financiële en persoonlijke gegevens en klantinformatie? Dan kunt u een VPN gebruiken ter beveiliging. Lees hier meer informatie over zakelijke VPN.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Partnernieuws

Bovenstaande tekst is geschreven door één van onze (kennis)partners. De redactie gaat uit van de betrouwbaarheid van de aangeleverde informatie door de aanbieder.