MiFID II geen bedreiging voor financieel adviseurs

0

In 2018 zal de Europese Richtlijn Markets in Financial Instruments Directive II worden ingevoerd in de Wft. Vrijwel dagelijks ontvangt Theo Krins van adviseurs de vraag: wat gaat de invoering van MiFID II voor ons kantoor betekenen?

In zijn nieuwste blog gaat Krins, Manager Vermogensadvies bij Scildon, niet alleen in op Mifid II. Ook staat hij stil bij de nieuwe Europese verordening Markets in Financial Instruments Regulation (MiFIR). Beiden hebben tot doel: ‘Het efficiënter en transparanter maken van de Europese financiële markten en het vergroten van de bescherming van beleggers’.

Extra eisen vakbekwaamheid

Wat betreft de vakbekwaamheid stelt Krins de adviseurs gerust. “MiFID II stelt onder meer extra eisen aan de vakbekwaamheid. Die eisen zijn fors voor de mensen die individuele aandelen adviseren (professionele adviseurs in effecten). De meeste financieel adviseurs die werken in de verzekeringsbranche adviseren echter geen individuele aandelen en hebben vaak de vergunning Nationaal Regime. Adviseurs die de vergunning Wft Hypotheken of Wft Vermogen hebben kunnen zich bij de AFM melden voor deze vergunning. Met deze vergunning mogen zij adviseren en bemiddelen in (uitsluitend) aandelenfondsen.

De verwachting is dat de invoering van MiFID II en MiFIR op dit punt geen wezenlijke veranderingen voor de adviseurs gaan betekenen die een vergunning onder het Nationaal Regime hebben.”

Lees hier de volledige blog van Theo Krins over de invoering van MiFID II en MiFIR

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.