De Keyzer en Westenburg bundelen volmacht

0

De Keyzer Zekerheid en Westenburg Assurantiën gaan per 1 januari 2018 hun volmachtactiviteiten bundelen onder één gezamenlijk volmachtbedrijf: KeyWest Insurance.

Eerder dit jaar tekenden de twee in Breda gevestigde verzekeringsintermediairs een intentieverklaring om de mogelijkheden van één gezamenlijk volmachtbedrijf te onderzoeken. Op basis van dit onderzoek en na positieve berichten van zowel volmachtgevers als de OR van Westenburg besloten beide partijen de samenwerking definitief vorm te geven.

De samenwerking zorgt volgens De Keyzer en Westenburg voor aanzienlijke kostenbesparingen. Ook is de verwachting extra inkomsten te genereren door aansluiting van nieuwe volmachten en subagenten. Tenslotte biedt het gezamenlijke volmachtbedrijf volgens de participanten meer inkoopkracht naar volmachtgevers om voor de verzekerde relaties scherpere premies en betere voorwaarden te onderhandelen.

Het is de eerste keer dat de twee van oudsher Bredase familiebedrijven de krachten bundelen. Bij KeyWest zullen vijftien medewerkers werkzaam zijn. Zij zullen in eerste instantie hun werkzaamheden vanuit het kantoor van Westenburg uitvoeren.

Dirk-Jan Dijkstra, in het verleden onder andere volmachtdirecteur bij Boelaars & Lambert, neemt per 1 januari 20118 het dagelijks management van KeyWest Insurance op zich.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.