KeyWest Insurance start ontmanteling

0

Westenburg Assurantiën en De Keyzer Zekerheid zetten de samenwerking in KeyWest Insurance met ingang van 1 september 2018 stop. De ontvlechting van het gezamenlijke volmachtbedrijf is in gang gezet, waarna beide bedrijven weer zelfstandig in volmacht hun diensten gaan aanbieden.

Vorig jaar tekenden de twee in Breda gevestigde verzekeringsintermediairs een intentieverklaring om de mogelijkheden van één gezamenlijk volmachtbedrijf te onderzoeken. Op basis van dit onderzoek en na positieve berichten van zowel volmachtgevers als de OR van Westenburg besloten beide partijen de samenwerking met de oprichting van KeyWest Insurance per 1 januari van dit jaar definitief vorm te geven.

Cultuurverschillen

Rutger Westenburg, algemeen directeur van Westenburg Assurantiën: “We hadden écht de overtuiging dat we samen een slagvaardig en succesvol volmachtbedrijf konden bouwen. Aan wil en inzet heeft het zeker niet gelegen.” De culturen van beide bedrijven bleken gaandeweg het proces toch te veel van elkaar te verschillen om samen een nieuwe, levensvatbare organisatie op te zetten, voegt Willem de Keijzer van De Keyzer Zekerheid daar aan toe.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.