SchuldenlabNL moet Nederland schuldenzorgvrij maken

0

Vandaag is SchuldenlabNL geïntroduceerd, een samenwerkingsverband van zes private en publieke partijen, dat Nederland schuldenzorgvrij moet gaan maken. Onder andere verzekeraar Achmea en ING Nederland zijn bij het initiatief betrokken.

Koningin Máxima was aanwezig bij de lancering van dit initiatief. Naast Achmea en ING zijn ook de gemeenten Den Haag, Almelo, Amsterdam en het CAK betrokken bij SchuldenlabNL.

Namens Achmea sprak Raad van Bestuurlid Bianca Tetteroo: “Wij zien dat schuldenproblematiek een groot maatschappelijk vraagstuk is. In onze strategie richten we ons op een gezonde, veilige en toekomstbestendige samenleving. Daar hoort het aanpakken van schulden voor kwetsbare groepen zeker bij. Achmea gelooft in een inclusieve samenleving waaraan iedereen optimaal kan deelnemen. We zetten ons daarom zoveel mogelijk in om schulden te voorkomen of te verhelpen.”

Volgens SchuldenlabNL kent ons land meer dan 2 miljoen huishoudens met betalingsachterstanden, waarvan bijna 1,4 miljoen met risicovolle of problematische schulden.

Tetteroo: “Als coöperatieve verzekeraar staan we middenin de samenleving. Wij willen de schuldenproblematiek duurzaam aanpakken, maar dat kunnen we natuurlijk niet alleen. Wij onderschrijven een gezamenlijke aanpak via publiek private samenwerking. Daarom hebben wij ons van harte als founding partner verbonden aan SchuldenlabNL.”

Foto: voorste rij v.l.n.r.: Sadik Harchaoui, initiatiefnemer SchuldenlabNL, Bianca Tetteroo, lid Raad van Bestuur Achmea, Koningin Máxima en Gerrit Zalm, voorzitter SchuldenlabNL.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.