Reaal krijgt waarschuwing na tuchtklacht

0

SRLEV N.V. (Reaal) heeft een waarschuwing gekregen van het bestuur van het Verbond van Verzekeraars. Het Verbond volgt daarmee het advies op van de Tuchtraad Financiële Dienstverlening (Assurantiën), die een tuchtklacht van de AFM gegrond verklaarde.

De AFM diende in mei vorig jaar een tuchtklacht in tegen Reaal, omdat de resultaten bij het vinden van een oplossing voor klanten met een niet-opbouwende beleggingsverzekering per 31 december 2014 significant achterbleven bij de zelf gestelde ambitie. De klacht is nu gegrond verklaard.

“Aangeslotene heeft de goede naam, het aanzien van en het vertrouwen in de bedrijfstak geschaad”, aldus de Tuchtraad in zijn uitspraak, “door publiekelijk een toezegging te doen waarvan zij op het moment waarop zij de toezegging deed, wist of redelijkerwijs kon weten dat zij die niet gestand kon doen.”

Tegen beter weten in

“Het tegen beter weten in publiceren van een te hoog ambitieniveau en het vervolgens ver daaronder presteren, raken bij uitstek het vertrouwen in de branche”, schrijft de Tuchtraad verder. “Het doel van het uitspreken van het ambitieniveau was immers dat daarmee het vertrouwen in de verzekeringsbranche, in een voor zeer veel klanten cruciale kwestie, zou worden hersteld.”

Inmiddels heeft Reaal alle klanten met een niet-opbouwende beleggingsverzekering een oplossing geboden.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.