Legal & General tool RendementWijzer

0

Het met Legal & General samenwerkend intermediair krijgt de beschikking over de RendementWijzer. Een tool waarmee op basis van meer dan 10.000 scenario’s het verwachte eindkapitaal bij vermogensopbouwproducten nauwkeurig kan worden gevolgd.

De RendementWijzer doet zijn werk op basis van slechts een beperkte invoer van gegevens. Volgens Theo Krins, manager vermogensadvies Legal & General (vanaf 1 juli Scildon) helpt de tool adviseurs om bij advies- en onderhoudsgesprekken in korte tijd de klant inzicht te geven in de ontwikkeling van het kapitaal. “Hierdoor ziet de klant dat hij ‘op koers’ zit, of dat er afwijkingen zijn van eerdere verwachtingen. Hoe eerder deze signalering plaatsvindt hoe eenvoudiger het is om tot bijstellingen te komen, waardoor het oorspronkelijke doelkapitaal toch nagestreefd kan worden

Naast deze tool voor vermogensopbouw komt Legal & General ook met digitale tools voor de aandachtsgebieden risico en collectief pensioen.

Aandeelhouder

Met deze introducties benadrukt de nieuwe aandeelhouder van Legal & General grote kansen te zien op de Nederlandse markt voor hoogopgeleide en onafhankelijke adviseurs. De aanwezigheid van deze hoogopgeleide, onafhankelijke adviseurs komt volgens John Deane, Chief Executive Officer bij Chesnara, tegemoet aan de brede behoefte van consumenten aan persoonlijk en onafhankelijk financieel advies. “Wij zien het als onze rol om voor deze markt faciliteiten te scheppen waarmee deze adviseur het beste kunnen opereren. Door adviseurs te helpen succesvol te zijn helpen wij onszelf om succesvol te zijn. Uw succes is ons succes.”

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.