Scildon-ORV beloont voornemen stoppen met roken

0

Sluit een nieuwe klant een Scildon Lifestyle overlijdensrisicoverzekering (ORV) af én stopt diegene binnen negen maanden met roken? Dan betaalt hij of zij bij Scildon sinds kort direct vanaf de start hetzelfde tarief als niet-rokers.

Scildon begon dit initiatief in 2021 met een pilot. Ingrid Oudhuis, directeur Particulier bij Scildon: “Wij zijn overtuigd door het succes van deze pilot en bieden onze klanten graag een extra steuntje in de rug. Met de nieuwe regeling geven we de klant een duidelijk signaal af: ‘Wij staan achter je, en hebben vertrouwen in je’. Meer vertrouwen én direct meer geld overhouden, geven extra wilskracht.”

Bij een nieuwe aanvraag vraagt Scildon of de verzekeringsnemer van plan is om binnen negen maanden te stoppen met roken. Bij een ‘ja’ krijgt de klant na acceptatie direct het niet-rokerstarief. Na negen maanden vraagt Scildon de klant om een gestopt-verklaring. Is het niet gelukt om te stoppen met roken, dan wijzigt Scildon vanaf dat moment het tarief naar het rokerstarief.

Stichting Fight cancer

Om gezonder leven extra aandacht te geven, is Scildon vanaf 2024 sponsor van de LoveLife Run. Dit is een hardloopevenement waarbij (ex-)kankerpatiënten hun grenzen opzoeken door samen met hun naasten en behandelaars 5 kilometer te gaan hardlopen. Deze run wordt georganiseerd door Stichting Fight Cancer op diverse locaties in het land, waaronder Hilversum, Den Helder, Amsterdam, Breda en Leiden. De opbrengsten van de Run besteedt Stichting Fight Cancer aan wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF kankerbestrijding.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.