Jurjen Oosterbaan schetst keerzijde digitalisering

0

Bureau D & O is ervan overtuigd dat in de komende jaren adviseurs die én meer dan gemiddeld deskundig zijn én oprecht interesse hebben in de consument, zakelijk een goede toekomst hebben. Dat schrijft directeur Jurjen Oosterbaan de relaties in zijn nieuwjaarswens.

De basis van die overtuiging wordt gevormd door ontwikkelingen in de markt, waarvan Oosterbaan er een paar opsomt. Een daarvan is de keerzijde van de snelle opkomst van digitale advies- en communicatietechnieken. Oosterbaan: “Financiële instellingen moeten steeds meer beveiligingsmaatregelen aanbrengen om misbruik te voorkomen, waardoor de consumentvriendelijkheid van veel nieuwe technieken onder druk komt te staan. Tegelijkertijd groeit ook de maatschappelijke aandacht voor privacybescherming en misbruik van big data.”

Noodzakelijke bewustwording

Ook de verschuiving van de verantwoordelijkheid om te zorgen voor financiële zekerheid op langere termijn van overheid naar consument, biedt de adviseur kansen, schrijft Oosterbaan. “Veel consumenten zijn zich hiervan nog onvoldoende bewust. Persoonlijke benadering lijkt de meest succesvolle weg om tot deze noodzakelijke bewustwording te komen. Alleen onafhankelijke adviseurs kunnen goed adviseren over een evenwichtige opbouw van de financiële zekerheid.”

D & O verder als DFO

Na 25 jaar de naam Bureau D & O te hebben gevoerd, gaat het bedrijf per 1 januari 2017 verder onder de naam Bureau DFO. “Deze aanpassing is nodig omdat bij de oprichting 25 jaar geleden internet nog niet bestond en wij vrolijk het & teken in onze naam verwerkten. Dit teken kent internet helaas niet, wat steeds vaker tot misverstanden leidt. Maar ook omdat de nieuwe naam beter recht doet aan de activiteiten die het team van 17 medewerkers dag in dag uit doet: Dienstverlening voor Financiële Ondernemingen.”

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.