D & O biedt adviseurs gratis privacytest aan

0

Bureau D & O heeft een privacytest gemaakt voor adviseurs. Deze gratis test geeft hen snel inzicht in de aspecten op het gebied van privacybescherming waar ze als financieel dienstverlener mee te maken kunnen krijgen.

De test bestaat uit tien vragen over alledaagse situaties bij een kantoor. D & O kwam tot het initiatief door het toegenomen belang van privacy. “Financieel dienstverleners komen in aanraking met veel gevoelige persoonsgegevens”, zegt mr. Thomas Heuperman, jurist intermediaire distributie bij Bureau D & O.

Reputatie

“De klant mag verwachten dat de adviseur zorg draagt voor voldoende waarborgen als het aankomt op de bescherming van die gegevens. De adviseur is daarnaast gebaat bij een goede reputatie met betrekking tot privacy. Klanten worden zich steeds meer bewust van de gevaren die schuilen in het delen van informatie.”

Daarnaast wil D & O het intermediair zoveel mogelijk helpen om te voldoen aan de Wet bescherming persoonsgegevens. “We hebben een traject ontwikkeld, waarmee een kantoor in twaalf stappen kan voldoen aan de privacyregels”, aldus Heuperman. “Per onderdeel wordt uitleg gegeven, ondersteund door documenten en modellen die in de praktijk gebruikt kunnen worden.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.