Het is goed werken in de financiële branche

0

Deze week zijn de ‘Best Workplaces 2017’ bekend gemaakt. In de financiële branche mogen LloydsBank, Dela, De Friesland Zorgverzekeraar, Univé, Talent en Pro en Lindenhaeghe een jaar lang de titel ‘Best Workplace’ voeren. Een sterke vertegenwoordiging in de lijsten.

Dela (5), Lloyds Bank (8), De Friesland Zorgverzekeraar (13), Talent en Pro (19) en Coöperatie Univé (25) staan in de lijst Large & Multinational Workplaces (250 of meer medewerkers en/of multinational). Lindenhaeghe (10) staat in de lijst Medium Sized Workplaces (50 tot 250 medewerkers).

Persoonlijk en warm welkom

Volgens Great Place to Work doet de stem van de medewerkers er bij Dela écht toe. “Dit blijkt ook uit de diverse feedbackmogelijkheden. Niet voor niets heerst er onder medewerkers een sterk gevoel van trots.” Lloyds Bank scoort het hoogst op de wijze waarop zij het werk een inspiratie laten zijn voor de medewerkers en het gezamenlijk vieren van speciale gelegenheden en mijlpalen. Ook het persoonlijke en warme welkom voor nieuwkomers scoort hoog. “Medewerkers van Lloyds Bank waarderen vooral de fijne werksfeer, het sterke teamgevoel en de informele en open cultuur waarin zij werken.”

Maatschappelijke bijdrage

Zowel De Friesland Zorgverzekeraar, Lindenhaeghe en Coöperatie Univé vallen op door hun betrokkenheid en ondersteuning bij persoonlijke kwesties en de aandacht voor balans tussen werk en privé. Deze bedrijven willen volgens het onderzoek samen met de medewerkers bijdragen aan de maatschappij. “Binnen Lindenhaeghe wordt de collegialiteit als bijzonder ervaren. Daarnaast zijn de prettige werksfeer en de laagdrempeligheid volgens medewerkers kenmerkend voor deze organisatie”, valt lezen in het rapport. Talent&Pro richt zich op detachering, projecten en advies in de financiële dienstverlening. Het bedrijf scoort hoog op de ruime mogelijkheden voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Maar ook hier is er een persoonlijk en warm welkom voor nieuwkomers en moet het werk een inspiratie zijn voor medewerkers.

Onderzoek

Ieder jaar in maart maakt het internationale onderzoeks- en adviesbureau Great Place to Work de lijst met Best Workplaces bekend. Met de Trust Index onderzoekt men het medewerkersperspectief op het werkgeverschap, en met de Culture Audit het werkgeversbeleid.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.