‘Aantal inschrijvingen PE-examens stijgt enorm’

0

Afgelopen oktober luidde Lindenhaeghe de noodklok over achterblijvende aantallen PE-examens. De opleider ziet in de nieuw gepubliceerde cijfers nu een kentering in de trend.

Uit de in oktober gepubliceerde cijfers van het CDFD bleek dat er toen maar liefst 41% minder PE-examens waren afgenomen dan in diezelfde kwartalen in de vorige PE-periode. Uit de cijfers die het CDFD vandaag publiceerde blijkt dat er vorig kwartaal 3.702 PE-examens zijn afgelegd. In datzelfde kwartaal van de vorige PE-periode waren dat er 5.228. Ook in het laatste kwartaal zijn de aantallen PE-examens dus achtergebleven, maar inmiddels is een kentering in deze trend zichtbaar.

Achterstand inhalen

Edwin Deijs (foto), commercieel directeur bij Lindenhaeghe: “Omdat deze cijfers altijd een beeld over het verleden geven, verrijken wij deze met data over inschrijvingen voor examens in de toekomst. Het totaalbeeld is als volgt: adviseurs zijn de achterstand aan het inhalen en reserveren inmiddels op grote schaal alvast hun plek.”

Wakker geschud

“Ons bericht uit oktober heeft veel organisaties wakker geschud”, zegt Deijs. “Dat merken we in ons klantcontact en zien we al terug in de cijfers voor de komende periode. Het besef is toegenomen dat er niet voor iedereen een plek in een examentraining zal zijn als de branche blijft uitstellen. Hetzelfde geldt voor de vraag of er richting het einde van de PE-periode wel voldoende examenplekken zullen zijn. We verwachten als branche nog zo’n 90.000 examens tot aan 1 april 2025. Wat dat betreft is het net als met vakanties, er is niet voor iedereen plek in het hoogseizoen. Bovendien is het voorseizoen veel prettiger: geen massatoerisme en daarmee een ruime keuze aan data en locaties.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.