Fusie NN en Delta Lloyd Leven en Schade

0

NN Group heeft officieel toestemming gekregen van DNB voor de fusie van de levensverzekerings- en schadeverzekeringstakken van Delta Lloyd en die van NN Group. De fusie wordt effectief per 1 januari 2019.

NN Group nam Delta Lloyd vorig jaar over. Vorige maand kondigde de verzekeraar de wettelijke fusie aan van de twee ondernemingen.

Delta Lloyd Levensverzekering N.V. zal opgaan in Nationale-Nederlanden Levensverzekering Maatschappij N.V. en Delta Lloyd Schadeverzekering N.V in Nationale-Nederlanden Schadeverzekering Maatschappij N.V.

CEO Lard Friese van NN Group: “Deze mijlpaal betekent een nieuwe stap richting de volledige integratie van beide ondernemingen in 2020.”

Als gevolg van de samenvoeging moet NN Group 852 miljoen euro afschrijven op de goodwill. Dat gebeurt in het vierde kwartaal van 2018. De afschrijving heeft volgens de verzekeraar geen gevolgen voor het operationeel resultaat of de Solvency II-ratio.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.