Nieuw management fusiebedrijf NN-Delta Lloyd

0

NN Group heeft gisteren de overname van Delta Lloyd afgerond. Vandaag start NN Group het integratieproces met de benoeming van de CEO’s voor onderdelen van het gecombineerde bedrijf, in Nederland. Harry van der Zwan (1963) wordt de nieuwe Directeur Intermediaire Zaken NN-Delta Lloyd.

Aan alle voorwaarden die aan de overname van Delta Lloyd door NN Group gesteld waren is voldaan, zoals de verklaringen van geen bezwaar (vvgb) van de Nederlandsche Bank (DNB), de Nationale Bank van België (NBB) en de Europese Centrale Bank (ECB), en de mededingingsrechtelijke goedkeuring van de Europese Commissie.

In de loop van dit jaar zal meer bekend worden gemaakt over de bedrijfsstrategie voor de toekomst. De integratie wordt geleid door de Management Board van NN Group.

Benoemingen

De per vandaag benoemde CEO’s geven leiding aan de bedrijfsonderdelen Leven, Schade & Inkomen en Bank. Zij rapporteren aan David Knibbe, CEO Nationale-Nederlanden/CEO Delta Lloyd.

  • Michel van Elk (1962), CEO Nationale-Nederlanden Leven/CEO Delta Lloyd Leven
  • Leon van Riet (1964), CEO Nationale-Nederlanden Schade & Inkomen/CEO Delta Lloyd Schade & Inkomen, tevens eindverantwoordelijk voor de ABN AMRO joint venture
  • Erik Muetstege (1960), CEO Nationale-Nederlanden Bank/CEO Delta Lloyd Bank

Daarnaast worden er, onder voorbehoud van goedkeuring van DNB en de Ondernemingsraad, vier directeuren benoemd, die verantwoordelijk zijn voor de samenvoeging van de afdelingen van de twee Levenbedrijven en bankactiviteiten:

  • Annemieke Visser – Brons (1970), Pensioen Services
  • Diederik Schouten (1974), Pensioen New Business
  • Tjeerd Bosklopper (1975), Individueel Leven Services
  • Marcel Zuidam (1970),Transformation Office NN Bank

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.