NN Bank start compensatie variabele rente doorlopend krediet

0

Nationale-Nederlanden Bank start met de compensatie variabele rente doorlopend krediet. Vanaf november ontvangen de eerste klanten een brief waarna ze online de berekening van hun compensatie kunnen bekijken.

NN Bank heeft in december 2021 aangekondigd klanten te compenseren die te veel variabele rente hebben betaald over hun doorlopend krediet. Het gaat daarbij om klanten van NN Bank en van voorheen Delta Lloyd en Ohra. De bank heeft een compensatieregeling uitgewerkt in lijn met Kifid uitspraken over consumptieve kredieten met variabele rente.

Rente op rente

De compensatieregeling geldt vanaf 1 december 2001. Vanaf deze datum berekent NN Bank het bedrag dat de klant daadwerkelijk aan rente heeft betaald. Vervolgens wordt dit vergeleken met het bedrag dat de klant had betaald als het krediet de marktrente had gevolgd. De compensatieregeling houdt ook rekening met rente op rente. Deze regeling is in lijn met de uitspraken van het Kifid. Klanten bij wie het verschil meer dan 50 euro is, hebben recht op compensatie. De compensatieregeling geldt zowel voor huidige klanten als voor klanten van wie het contract al is afgelopen. Ook klanten van rechtsvoorgangers van Nationale-Nederlanden, waaronder Delta Lloyd en Ohra, kunnen in aanmerking komen voor compensatie.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.