Knab neemt afscheid van oprichter

0

Oprichter René Frijters van Knab neemt per 1 mei afscheid van de online bank, als gevolg van een verschil van inzicht over de te hanteren leiderschapsstijl en verantwoordelijkheid.

Nadat hij de succesvolle onlinebroker Alex Beleggersbank had opgericht, startte Frijters midden in de bankencrisis met Knab. Hij heeft samen met 160 medewerkers inmiddels ruim 125.000 klanten weten te binden aan het Fintech-bedrijf.

“Knab gaat nu de fase in van start-up naar scale-up. Daarom is het managementteam uitgebreid. Dat team, met René in hun midden, heeft de afgelopen maanden bekeken hoe Knab zich de komende jaren moet ontwikkelen”, aldus de bank in een persbericht.

Er is daarin een verschil van inzicht ontstaan. Het verschil in leiderschapsstijl en de beperktere verantwoordelijkheid die Frijters heeft binnen de nieuwe organisatie, hebben hem doen besluiten Knab te verlaten.

Frijters: “Ik vind het jammer om Knab te verlaten, maar ben blij dat ik de vrijheid heb om deze keuze te kunnen maken. Ik gun Knab en alle mensen die eraan verbonden zijn het beste. We hebben laten zien dat het anders kan in de financiële sector. Ik ben daar trots op en zal natuurlijk ambassadeur blijven.”

Frijters gaat nu eerst een paar weken naar Zuid Afrika voor stichting Tjommie, waarvan hij al jaren voorzitter is. Daarna gaat hij zich bezinnen op nieuwe ondernemende plannen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.