ASR verkoopt Knab aan Oostenrijkse bank

0

ASR doet Knab nog dit jaar van de hand. De verzekeraar verkoopt de bank voor 510 miljoen euro aan de Oostenrijkse bankengroep Bawag Group.

Aanvullend op de overeenkomst over de verkoop is een tweede overeenkomst gesloten waarin Bawag 80 miljoen euro aan ASR betaald om het beheer van hypotheken op de balans van Knab uit te kunnen voeren. De afronding van de overname wordt verwacht in de tweede helft van 2024.

Knab werd in 2012 opgericht door Aegon. De online bank is onderdeel van ASR sinds de overname van Aegon in 2023. Al vrij snel daarna kwamen speculaties naar buiten over biedingen op de relatief kleine bank met bijna 400.000 klanten (waaronder ruim 270.000 zzp’ers). ASR zei toen de strategische opties te onderzoeken. Nu concludeert ASR dat ‘de toekomst van Knab en de dienstverlening aan haar klanten beter gediend zijn door onderdeel te zijn van Bawag’.

Hoewel de bankactiviteiten van Knab onderdeel zijn van ASR, worden deze redelijk onafhankelijk van de verzekeringsactiviteiten van de ASR groep beheerd. Daarom is de verwachting dat de ontvlechting soepel zal verlopen.

Bawag

Bawag Group is een beursgenoteerde bankengroep met het hoofdkantoor in Oostenrijk. Ze bedienen 2,1 miljoen klanten onder verschillende merknamen in West-Europa en de Verenigde Staten.

De overname is nog afhankelijk van goedkeuring door de relevante toezichthouders en advies van de Centrale Ondernemingsraad van ASR. Tot aan de overname verandert er niets voor klanten en medewerkers van Knab.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.