Geen APF voor Zwitserleven

0

Zwitserleven ziet voorlopig af van de oprichting van een Algemeen Pensioenfonds (APF). Wel introduceert de pensioenverzekeraar dit najaar onder de noemer Zwitserleven Nu Pensioen Plus een DC-product met zekerheid.

Dat Arjen van Zanten, directeur Zwitserleven PPI, in de Zwitserleven Update voor specialisten. Het bedrijf vindt een APF niet in het belang van de eigen klanten en deelnemers. De focus blijft dan ook volledig gericht op de markt van beschikbare premieregelingen (DC), die volgens de maatschappij de toekomst hebben.

Van Zanten: “Door de lage rente en de vergrijzing zijn salaris/diensttijdregelingen (DB) bijna niet meer te betalen. Steeds meer werkgevers willen daarom overstappen van DB naar DC. Voor deze doelgroep is een APF naar onze mening minder geschikt. Voor ondernemingspensioenfondsen ligt dat anders. Voor hen kan de switch naar een APF een stap vooruit zijn. Wij zijn echter niet actief in de Opf-markt en onze organisatie is hier niet op ingericht.”

Zwitserleven Nu Pensioen Plus!

Het product waarmee Zwitserleven dit najaar op de markt komt biedt een combinatie van vervroegd inkopen en doorbeleggen na de pensioendatum. Bij een aantal scenario’s is het mogelijk om het resterende kapitaal na de pensioendatum met de lifecycle door te beleggen. Dit in lijn met de nieuwe Wet verbeterde premieregeling, die naar verwachting op 1 augustus in werking treedt. Zwitserleven denkt met dit product haar klanten en hun werknemers een betere en duurzamere oplossing aan te bieden, dat concurrerend is met APF-aanbieders en andere verzekeraars.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.