Werkkapitaalkrediet via Qredits

0

Ondernemers kunnen nu ook een werkkapitaalkrediet bij Qredits aanvragen. Een Flexibel krediet voor bestaande ondernemers die een flexibele financieringsbehoefte hebben. Met deze kredietfaciliteit kunnen zij hun bedrijf draaiende houden en rekeningen tijdig betalen.

Qredits biedt coaching, Microkrediet en MKB-krediet aan (startende) ondernemers in het midden- en kleinbedrijf, die geen toegang hebben tot verschillende (financiële) diensten via het reguliere circuit, zodat zij economische, financiële en sociale onafhankelijkheid kunnen verkrijgen. Qredits is een stichting zonder winstoogmerk en een ANBI-status. Er wordt onder andere samengewerkt met ING, Triodosbank, Accenture en De Goudse.

Het werkkapitaalkrediet

Het nieuwe Flexibel krediet is een extra financieringsproduct dat wordt aangeboden in combinatie met een lening van Qredits. In totaal kan een ondernemer bij Qredits maximaal € 250.000 aan financiering aanvragen in de vorm van een lening en het Flexibel krediet. Het Flexibel krediet is het vierde financiële product wat Qredits op de markt aanbiedt. Zij verstrekt momenteel Microkrediet (tot € 50.000), MKB-krediet (€ 50.000 – € 250.000) en Hypothecair krediet (tot € 250.000).

Behoefte aan tijdelijk extra werkkapitaal

Volgens minister Kamp van Economische Zaken is er bij startende bedrijven en mkb’ers een toenemende behoefte aan tijdelijk extra werkkapitaal om in acute financieringsbehoeften te voorzien. “Facturen moeten worden betaald, voorraden moeten worden voorgeschoten of salarissen moeten worden uitgekeerd. Met deze door Qredits geïntroduceerde flexibele financieringsvorm worden ondernemers geholpen aan het benodigde geld, zodat ze hun bedrijf draaiende kunnen houden en rekeningen tijdig kunnen betalen. Dat is niet alleen goed voor de bedrijven zelf, maar ook voor de toeleveranciers en het personeel.”

Qredits heeft 7.500 ondernemers afgelopen jaren gefinancierd voor een totaal bedrag van 160 miljoen euro. Na drie jaar is 93% van deze ondernemers nog steeds actief.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.