ASN lanceert mixfonds microkredieten

0

Microkrediet moet de diversiteit van de beleggingsportefeuilles van de ASN Duurzame Mixfondsen vergroten. Daarom belegt het ASN Duurzaam Mixfonds Zeer Defensief vanaf vandaag in microfinanciering. Het eerste NL-mixfonds dat belegt in microkredieten, stelt ASN met trots vast.

Het mixfonds belegt in leningen aan Microfinancieringsinstellingen (MFI’s) of neemt een aandelenbelang in MFI’s. Deze verstrekken op hun beurt leningen tegen eerlijke voorwaarden aan kleine lokale ondernemers. Zo krijgen zij de kans een bedrijf op te zetten of uit te breiden.

Lager risico

Aan de andere vier ASN Duurzame Mixfondsen worden op een later moment ook beleggingen in microkrediet toegevoegd. Aandelen- en obligatiebeleggingen reageren op een bepaalde manier op economische en financiële ontwikkelingen. De reactie van de microkredietmarkt wijkt daar volgens Bas-Jan Blom, directeur ASN Beleggingsfondsen, van af. “Hierdoor wordt het risico voor beleggers verlaagd. Tegelijkertijd neemt het verwachte rendement na aftrek van de fondskosten toe. Dat is goed voor de belegger én goed voor de wereld.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.