Waard Leven neemt levenportefeuille Monuta over

0

Waard Leven neemt op 1 oktober 5000 levensverzekeringspolissen van Monuta over. Het gaat alleen om verzekeringen die geen uitvaartverzekering zijn, zoals gemengde kapitaalverzekeringen en overlijdensrisicoverzekeringen. DNB heeft hiervoor toestemming gegeven.

Focus

“Monuta richt zich op het verzorgen en financieeMol mogelijk maken van uitvaarten. In het verleden boden we ook andere levensverzekeringen aan, zoals overlijdensrisicoverzekeringen en gemengde kapitaalverzekeringen. We willen gefocust zijn op onze belangrijkste tak van sport, uitvaart. Daarom kiezen we ervoor om de andere levensverzekeringen bij Waard Leven onder te brengen. Hierin zien we een solide verzekeraar met een grote levensverzekeringsportefeuille die een goede service biedt en kan blijven bieden aan onze klanten”, zegt Frank Fransen, directeur Verzekeringen bij Monuta.

Strategie

“Deze overname past goed in onze strategie om polissen die niet meer passen bij andere verzekeraars een nieuw thuis te bieden. Wij zijn goed in staat deze portefeuilles op een efficiënte manier te bedienen en zorgen ervoor dat klanten geen nadeel van deze overstap ondervinden. Wij zijn blij met het vertrouwen dat Monuta met deze overdracht in ons stelt”, zegt Lorens Kirchner, algemeen directeur bij Waard Leven.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.