VNAB vakbekwaamheidstool

0

De Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs (VNAB) lanceert een vakbekwaamheidstool voor haar leden. De tool moet het voor professionals in de zakelijke verzekeringsmarkt eenvoudiger maken om permanent vakbekwaam te blijven.

“Gebruikers van deze tool niet langer verplichten het driejaarlijkse PE-examen af te leggen”

De tool is ontwikkeld door Hoffelijk Financieel, en gaat verder dan het aanbieden van kennis op Wft/PE en PA-niveau. Het zal onder andere branche specifieke (VNAB) content gaan bevatten, maar kent ook een belangrijke registratiefunctie. Daarmee bouwt iedere medewerker, werkzaam bij een VNAB-lid, een persoonlijk en volledig vakbekwaamheidsdossier op.

Hoger doel

De VNAB wil met deze tool uiteindelijk nog een stap verder gaan. “Met als stip op de horizon de wetgever ervan overtuigen dat gebruikers van deze tool niet langer verplicht zijn het driejaarlijkse PE-examen af te leggen. Door het opbouwen van de vakbekwaamheidsdossiers in de tool, wil de VNAB samen met Hoffelijk aantonen dat de professionals in onze markt op een hoger niveau bezig zijn met hun vakbekwaamheid dan de driejaarlijkse PE-examens toetsen.”

Meer opleiders

De VNAB streeft ernaar om naast Hoffelijk ook andere relevante (opleidings)partijen in de markt te betrekken bij de tool, zodat het mogelijk wordt om vanuit verschillende bronnen binnen één platform kennis te delen en te lezen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.