Verzekeraars verbinden zich aan maatregelen loondoorbetaling

0

“Verzuimverzekeraars zien goede mogelijkheden om werkgevers in het mkb te ‘ontzorgen’ bij hun verantwoordelijkheid voor ziek personeel”, zegt Richard Weurding (foto), directeur van het Verbond. “Samen met MKB Nederland en het ministerie van Sociale Zaken is een aanpak overeengekomen die tot doel heeft werkgevers te ontlasten en het beleid ten aanzien van preventie en re-integratie verder te professionaliseren.”

Weurding heeft, samen met bestuurslid David Knibbe (CEO Nationale Nederlanden) vanochtend op het ministerie van Sociale Zaken een convenant loondoorbetaling MKB ondertekende. “Verzuim is voor kleine werkgevers die daar weinig ervaring mee hebben niet alleen een financieel risico, maar ook een kopzorg. We kiezen gezamenlijk voor een aanpak die ervoor moet zorgen dat het voor kleine werkgevers eenvoudiger, duidelijker en goedkoper wordt”, aldus Weurding.

Convenant

Met de ondertekening van een convenant met MKB Nederland verbinden verzuimverzekeraars zich aan de ontwikkeling van de verzuimontzorgverzekering. Weurding: “Met het convenant spreken partijen minimumeisen af waaraan deze verzekering moet voldoen. Verzekeraars kunnen daarop intekenen en hebben de vrijheid het pakket nog verder uit te breiden. In de minimumvereisten is onder meer vastgelegd op welke wijze de professionele dienstverlening die onderdeel is van de verzekering, wordt ingericht, maar ook over de mate waarin het eigen verzuim wordt meegewogen in de premie. De afspraken hebben als doel dat werkgevers optimaal ontzorgd worden in het geval ze onverhoopt te maken krijgen met langdurig ziek personeel.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.