Van Olphen commissaris ASR

0

Gisella van Vollenhoven en Gerard van Olphen worden voorgedragen als nieuwe leden van de Raad van Commissarissen van ASR Nederland. De toezichthouder heeft goedkeuring verleend voor beide benoemingen. Onder leiding van Van Olphen werd het genationaliseerde SNS Reaal verkocht aan Vivat.

Gerard van Olphen (1962) is op dit moment bestuursvoorzitter van APG Groep. Hij vervulde in de afgelopen decennia diverse bestuurs- en managementfuncties in de financiële sector. In 2002 werd hij benoemd tot Chief Finance & Risk Officer bij Achmea, waar hij in 2008 ook als vicevoorzitter van de RvB werd aangesteld. Elf jaar later werd Van Olphen door het Ministerie van Financiën gevraagd om voorzitter van de RvB van het genationaliseerde SNS Reaal te worden. Hij voltooide succesvol de herstructurering van dat bedrijf. Zijn laatste functie voor APG Groep was voorzitter van de RvB van Vivat Verzekeringen, tot september 2015.

De afgelopen periode was Van Olphen ook voorzitter van de Taakgroep Financiën die de onderhandelaars van het Klimaatakkoord gevraagd en ongevraagd adviseerde over de mogelijkheden om de plannen van het Klimaatakkoord te financieren en om de transitie te versnellen.

Gisella van Vollenhoven

Gisella van Vollenhoven (1970) begon haar loopbaan in 1994 bij ING en was onder meer Manager Corporate Accounts Employee Benefits bij NN en later Senior Manager Credit Riskmanagement en Head Model Validation Corporate Riskmanagement bij ING. Sinds 2013 werkte Gisella bij De Nederlandsche Bank waar zij van 2014 tot 2017 Directeur Divisie Toezicht Onsite en Expertise Banken was en van 2017 tot april 2019 Directeur Divisie Toezicht Pensioenen.

Na stemming en benoeming door de BAVA zullen beide kandidaten per 30 oktober toetreden tot de Raad van Commissarissen. Die bestaat vanaf dat moment uit Kick van der Pol (voorzitter), Cor van den Bos, Herman Hintzen, Sonja Barendregt, Gisella van Vollenhoven en Gerard van Olphen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.