Tulpenfonds en TMHP bieden AOV voor zzp’ers in de mode

0

Het overgrote deel van zzp’ers, werkzaam in de mode-industrie, heeft niets geregeld als het gaat over arbeidsongeschiktheid. Voor hen is een reguliere oplossing vaak onbetaalbaar. Tulpenfonds en The Model’s Health Pledge (TMHP) slaan de handen ineen om een betaalbare oplossing aan te bieden, zodat het regelen van een vangnet voor arbeidsongeschiktheid voor iedere zelfstandige in de mode-industrie toegankelijk is.

Maudie Derks, oprichter Tulpenfonds: “Wij zijn deze samenwerking aangegaan omdat wij geloven dat elke zzp’er, mocht er sprake zijn van ziekte, een vangnet verdient om zich te kunnen beschermen. Dit vangnet is georganiseerd door middel van een ‘Crowdsurance’ oplossing, een collectief van zelfstandigen die elkaar voorzien van inkomen in geval van uitval. Zelfstandig werkende mode professionals (fotografen, visagisten, artdirectors, modellen, et cetera) kunnen zich vanaf vandaag aanmelden.”

Passend vangnet

“Bij Tulpenfonds vinden we dat alle zelfstandigen in Nederland een passend vangnet verdienen”, zegt Derks. “We zijn dan ook verheugd om met dit nieuwe platform samen te werken en bij te kunnen dragen aan de missie om de werkomstandigheden voor zelfstandig modeprofessionals te verbeteren. Het is eigenlijk gewoon een kwestie van je verdiepen en er tijd voor vrijmaken. Het organiseren van je financiële zekerheid is niet het leukste werk, maar wel bittere noodzaak en heel verstandig.”

The Models Health Pledge

TMHP is een online platform, geïnitieerd en gerealiseerd door een netwerk van bedrijven en professionals, dat pleit voor gezonde werkomstandigheden voor modellen en alle andere spelers in de mode-industrie. Het platform fungeert ook als een meldpunt voor zorgwekkende situaties.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.