SharePeople komt met collectieve AOV in combinatie met crowdsurance

0

SharePeople voegt vandaag een verzekeringselement toe aan zijn vangnet voor arbeidsongeschiktheid voor zelfstandigen.

Oprichter Cosmas Blaauw (foto): “Met de huidige politieke ontwikkelingen groeit de kans op een verplichte AOV voor zzp’ers aanzienlijk. Door een verzekeringselement toe te voegen wordt het zogenaamde staartrisico afgedekt en kunnen onze deelnemers van gebruik gaan maken van de opt-out regeling die deel uitmaakt van de plannen in politiek Den Haag. De collectieve SharePeople AOV is ontwikkeld en wordt uitgevoerd door Acture Verzekeringen. Onderdeel van de samenwerking tussen SharePeople en Acture is tevens de overgang van Tulpenfonds-deelnemers (Acture Freelance Solutions) naar SharePeople.”

Crowdsurance

Vanaf 2022 was het al mogelijk voor zzp’ers om bij SharePeople het risico op arbeidsongeschiktheid op te vangen tot aan de AOW-leeftijd. De deelnemers, zo’n 14.000, regelen dat onderling. Blaauw: “In juni werd duidelijk dat onze vernieuwende crowdsurance maar ook broodfondsen en andere schenkkringen, door de plannenmakers in Den Haag niet tot de opt-out regeling zullen worden gerekend. Daarom voegen wij per vandaag een verzekeringselement toe aan SharePeople Lang, zodat we voldoen aan de eisen die werden gesteld door minister Van Gennip. Zo kunnen we een volwaardige en toch betaalbare AOV aanbieden. SharePeople Lang heeft ongeveer dezelfde dekking als de verplichte overheids-AOV. Die zal zo’n 2.000 euro bruto per maand gaan bedragen. Daarbovenop biedt SharePeople de mogelijkheid om via crowdsurance extra dekking te regelen. Op deze manier voldoen we helemaal aan de opt-out eisen en kunnen zzp’ers daarnaast gebruik maken van onze unieke aanpak waarbij die extra dekking door ondernemers onderling wordt opgevangen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.