Software sparen en vermogen onder de maat

1

Brand New Day, Nationale-Nederlanden en coöperatie DELA gaan met de diverse adviessoftwarehuizen en ketenpartijen in gesprek om hun software voor sparen en vermogen beter aan te laten sluiten op de wensen van de gebruiker, het intermediair.

De drie aanbieders hebben in het laatste kwartaal van 2018 onderzoek gedaan onder bijna 150 financieel adviseurs naar de behoeftes over het geven van spaar- en vermogensadvies. Uit de gezamenlijke enquête komt naar voren dat 71% van de ondervraagden verwacht in de toekomst meer te adviseren over sparen en vermogen. Volgens de drie aanbieders is dat een logisch gevolg van een terugtredende overheid op het gebied van pensioen en de grotere zelfredzaamheid die wordt verwacht bij bijvoorbeeld aankoop eigen huis, studie van de kinderen of na overlijden.

Ideale aanvraagmethode

Uit de gezamenlijke enquête komt tevens naar voren dat 74% het niet eens is met de stelling dat het vergelijken van spaar- en beleggingsproduct eenvoudig is. De ideale aanvraagmethode volgens de adviseur is een vergelijker op rendement, productkenmerken en voorwaarden, gecombineerd met een aanvraagstraat. Een goede tool die dit in zich heeft, wordt op dit moment nog gemist.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.