Samenwerking VCN, VSZ en Regiopoortwachters

0

VSZ en serviceprovider VCN zijn een samenwerking aangegaan met arbo- en re-integratiedienst Regiopoortwachters.nl. Het betreft een strategische samenwerking voor de 12-jaarspropositie voor MKB werkgevers die eigenrisicodrager zijn voor Ziektewet en WGA.

Bedrijven zijn per 1 januari 2017 niet alleen verantwoordelijk voor arbeidsongeschikte werknemers die in vaste dienst zijn, maar ook voor arbeidsongeschikte werknemers met een tijdelijk dienstverband (de flexwerkers). Deze verantwoordelijkheid duurt 12 jaren. VSZ en VCN bieden verzekeringsoplossingen waarmee de werkgever de risico’s van ziekte en arbeidsongeschiktheid van werknemers kunnen afdekken voor de volledige eigenrisicoperiode van 12 jaar.

Adviseren op de werkvloer

Regiopoorwachters.nl en haar partnerbedrijven (de regiopoortwachters) voegen daar nu dienstverlening aan toe, gericht op verzuimbegeleiding, claimbeoordeling en re-integratieondersteuning. Het bedrijf werkt samen met assuradeuren en verzekeraars. “Door de naadloze samenwerking met Regiopoortwachters.nl voor de arbodienstverlening en onze partner Acture voor de uitvoering van de Ziektewet en WGA, is de werkgever verzekerd van maximaal gemak en effectieve dienstverlening. Het gegeven dat de adviseurs van Regiopoortwachters.nl over de vloer komen bij de mkb-ers, is een essentieel voordeel ten opzichte van de grootste arbodiensten die het MKB te vaak op afstand adviseren”, aldus algemeen directeur Gaston Merckelbagh van VSZ.

De samenwerking tussen genoemde bedrijven werd eind april al aangekondigd, maar is sinds 1 juli officieel van kracht.

Nieuwe totaaloplossing VCN

Leon van Druenen, Manager Inkomen van serviceprovider VCN: “Door de samenwerking met Regiopoortwachters.nl bieden wij naast onze inkomensverzekeringen én het Employee Benefits Portal, nu ook een totaaloplossing op het gebied van personele inzetbaarheid. Onze totaaloplossing voor het intermediair en hun MKB-klanten richt zich op personeelsmanagement, verzuimpreventie en re-integratie. Door Regiopoortwachters.nl in te zetten is de werkgever in staat om het beste uit het personeel naar boven te halen. Mocht er toch sprake zijn van een arbeidsongeschiktheidssituatie, dan dekken onze inkomensverzekeringen het recht op uitkering.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.