RiFD Informatiesysteem Financieel adviseurs

0

Het Ratinginstituut Financieel Dienstverleners (RiFD) introduceerde deze week het Informatiesysteem Financieel adviseurs (InFas). In deze online database zijn niet alleen alle financieel adviseurs opgenomen, maar ook hun bestuurders, beleidsbepalers en tekeningsbevoegden.

In totaal zijn er bijna 8.000 vestigingen met een AFM vergunning en 18.000 betrokken personen in de database opgenomen. Daarnaast zitten alle aandeelhouders en dochterondernemingen in de database. Dit zijn nog eens 9.000 bedrijven. InFas maakt daarmee inzichtelijk welke bedrijven en personen bij elkaar horen en welke verbanden er zijn.

Alle gegevens komen uit openbare bronnen, zoals de KvK, AFM, KiFID en kredietinformatiebureaus. De database wordt maandelijks geactualiseerd.

Selectiemogelijkheden

Per adviseur wordt voor de sector relevante informatie getoond. De database kent verder uitgebreide selectiemogelijkheden. Zo kan er bijvoorbeeld op postcode, aantal FTE, vakbekwaamheden en startdatum worden geselecteerd. De aanwezigheid van alle AFM informatie over vergunningen, maakt het voor verzekeraars en serviceproviders inzichtelijk op welke vakgebieden adviseurs mogen adviseren en bemiddelen. De geselecteerde adviseurs kunnen worden geëxporteerd naar de eigen ICT-omgeving via een Excel-export.

Voor afdelingen Intermediair Beheer of Intermediair Services heeft RiFD nog een speciale database beschikbaar waarin alle wijzigingen bij de eigen intermediairs kunnen worden bijgehouden.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.