Rabobank: negatieve rente boven 250.000 euro

0

Rabobank wijzigt de rente voor zijn betaal-, spaar- en beleggersrekeningen vanwege de aanhoudende lage rente in de markt. De aanpassing van de tarieven gaat in vanaf 1 januari 2021. Vanaf dan geldt voor zowel particuliere als zakelijke klanten voor het deel van het tegoed boven 250.000 euro een creditrente van -0,5%. De rente wordt berekend per rekening.

Voor particuliere klanten met een saldo tot en met 250.000 euro verandert er niets. Op particuliere spaar- en beleggersrekeningen vergoedt de bank tot en met 250.000 euro een rente van 0,01%. Op de particuliere betaalrekeningen blijft de rente 0% voor tegoeden tot en met 250.000 euro.

Zakelijke klanten

Ook voor zakelijke klanten met een tegoed tot en met 250.000 euro verandert er niets. Op zakelijke spaarrekeningen vergoedt Rabobank tot en met 100.000 euro een rente van 0,01%, daarboven is de rente 0% tot en met 250.000 euro. Op de betaal- en beleggersrekeningen blijft de rente 0% voor het deel van het tegoed tot en met 250.000 euro.

Sparen blijft zinvol

Volgens de bank blijft met deze aanpassingen 98,7% van alle particuliere en zakelijke klanten nog steeds gevrijwaard van negatieve rente. “Rabobank wil graag zo lang als mogelijk deze groep en ook de drempel waarover het gaat zo groot mogelijk houden, maar kan daar gezien de aanhoudende lage rentes helaas geen garanties op geven. Hoewel de rente al geruime tijd laag is, blijven klanten sparen. Dat moedigt Rabobank ook ten zeerste aan, ‘financiële zelfredzaamheid’ staat hoog op ons maatschappelijke agenda. Het is belangrijk om een buffer te hebben voor bijvoorbeeld onverwachte uitgaven, studie van de kinderen, gevolgen van COVID19 of eerder stoppen met werken”, aldus de bank.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.