Positive Finance Award voor Broodfonds040 en FiKks

0

Broodfonds 040 heeft in de categorie Proven en FiKks in de categorie Go Viral de Positive Finance Award 2018 in de wacht gesleept. De prijzen werden op 1 november uitgereikt tijdens de Positive Finance Day, een initiatief van New Financial Forum en Dazure.

De Positive Finance Awards gaan naar initiatieven die de financiële sector het meest positief in het nieuws heeft gebracht. Zaken waar de samenleving iets aan (gehad) heeft en waar mensen duurzaam mee geholpen zijn. Dit jaar is er gekozen voor twee categorieën: Proven en Go Viral. Onder Proven vallen initiatieven die bewezen betekenisvol zijn. Door de jury waren genomineerd: Eyevestor, Gavin en Broodfonds040. Onder Go Viral vallen vooruitstrevende initiatieven die stevige nieuwe bruggen bouwen richting samenleving. Hier waren genomineerd: FiKks en United Economy.

Pitch

De vijf genomineerden kregen op de Positive Finance Day drie minuten de tijd om hun initiatief te presenteren. De winnende pitch in de categorie Proven werd gepresenteerd door Financial Life Planner Thom Boot, tevens secretaris van Broodfonds040. Boot: “We zijn met vijftig ondernemers, we zijn graag aan het werk en willen anderen niet tot last zijn. Als iemand dan toch aangeeft niet te kunnen werken, vragen wij niet naar het waarom, maar keren we uit. Wij hoeven dus niet te weten of iemand niet kan werken vanwege een ziekte, mantelzorg of liefdesverdriet, maar keren uit op basis van vertrouwen. Dat is de essentie van zorg voor elkaar.”

FiKks werd door het publiek gekozen tot winnaar in de categorie Go, Viral. Ron Steenkuijl van ADG Dienstengroep, samen met Paulien Zwiers initiatiefnemer van FiKks, deed de pitch. Missie van FiKks is: ‘heel Nederland schuldenvrij’. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van buddy’s die via een app hulp bieden bij het op orde brengen van geldzaken. Er zijn al 1.000 vrijwilligers actief voor FiKks.

Foto v.l.n.r.: juryvoorzitter Odette Bakker, winnaars Ron Steenkuijl en Thom Boot en mededagvoorzitter Indra Frishert.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.