Laatste stoelen en tafels ALS Financieel Diner

0

Op dinsdag 31 oktober 2023 stelt de Volksbank de keuken en het restaurant van het hoofdkantoor in Utrecht belangeloos ter beschikking voor het eerste ALS Financieel Diner. Een diner voor financials, georganiseerd door financials en 100% voor Stichting ALS. 

De organisatie van het ALS Financieel Diner is in handen van directie en vertegenwoordigers van Dazure, Nationale Waarborg en Zeevat Hypotheken & Verzekeringen. Zij doen dit namens Stichting ALS Nederland. Het Financieel Diner moet net als de Amsterdam City Swim, Tour du ALS en de ALS Sunrise Walk, een jaarlijks terugkerend event worden.

Voor en door financials

In de zomer van 2022 ontstond het idee om het concept van de eerder voor Stichting ALS georganiseerde Swim for Tim diners (2017, 2018, 2019) in een nieuwe vorm te laten terugkeren. “Op voorwaarde dat het een jaarlijks terugkerend karakter zou krijgen waarbij alle organisatiekosten gesponsord zijn. Op die manier komt 100% van de donaties ten gunste van Stichting ALS Nederland”, vertelt Indra Frishert van Dazure. “Het diner is voor en door financials. In de keuken staat een complete brigade van financials onder begeleiding van de beroemde chef Ramon Beuk. Zij bereiden en serveren een culinair sterrendiner aan ruim 200 gasten in de zaal. Daarnaast staat de avond garant voor bruisend entertainment waarbij verschillende artiesten acte de présence zullen geven.”

Het ALS Financieel Diner is een officieel evenement van Stichting ALS Nederland met een financial als gastheer. De Volksbank is gastheer van de eerste editie en stelt hiervoor de keuken en het restaurant van het hoofdkantoor in Utrecht belangeloos ter beschikking. Frank Soede, directeur Volksbank-onderdeel BLG Wonen: “Wij geloven in eerlijke kansen voor iedereen en een ALS-patiënt heeft op dit moment nog geen enkele kans. Donaties om wetenschappelijk onderzoek te bevorderen brengt de oplossing dichterbij. Wij hopen op 31 oktober vele financiële branchegenoten te ontmoeten in het gebouw van de Volksbank.”

Toilettenjuffen Bep & Toos inspecteerden alvast de toiletten bij De Volksbank:

Geen tijd te verliezen

ALS staat voor amyotrofische laterale sclerose en is een dodelijke zenuw/spierziekte waarbij de spieren één voor één uitvallen. In Nederland leven zo’n 1.500 mensen met de ziekte. Ieder jaar komen er 500 patiënten bij en overlijden er ook 500. Er is geen kans op overleven en de levensverwachting na de diagnose is drie tot vijf jaar. Antoinette Kalkman (Nationale Waarborg) zet zich al jaren met een enorme drive en veel passie in voor de strijd tegen ALS. “Iedereen verdient een kans op leven. Die kans komt er als er genoeg geld beschikbaar komt voor wetenschappelijk onderzoek. In Nederland en wereldwijd worden op dat vlak vorderingen gemaakt. De oplossing komt dichterbij. Er is geen tijd te verliezen.”

Sponsormogelijkheden

De inschrijvingen op tafels en losse stoelen is in volle gang, alle plaatsen in de keukenbrigade zijn zelfs al vergeven! De organisatie heeft hiervoor diverse sponsorpakketten samengesteld. Ben jij er ook bij op 31 oktober?

Klik hier voor meer informatie over de mogelijkheden of mail naar financieeldiner@als.nl Bellen kan ook: Hilone Dinnissen (Nationale Waarborg) 06-81646035 of Indra Frishert (Dazure) 06-28641792.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.