Adfiz maakt winnaars Prestatie Onderzoek 2024 bekend

0

Dazure, Florius, Nationale-Nederlanden en Taf zijn in de prijzen gevallen in het Adfiz Prestatie Onderzoek 2024. De uitreiking vond gisteravond plaats tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van de branchevereniging.

Het Adfiz Prestatie Onderzoek kende vier categorieën: duurzame ontwikkeling, klantbelang, ketenefficiency en verzekerbaarheid. Er werden 55 verbeterinitiatieven of –projecten aangemeld van in totaal zeventien aanbieders. Uiteindelijk zijn hieruit twaalf genomineerden geselecteerd welke kans maakten op één van de vier awards.

Categorie Duurzame ontwikkeling: Florius

Florius won deze award dankzij haar duurzame innovatie. De jury: “De Verduurzaam Hypotheek van Florius stamt al uit 2019 en is daarmee niet nieuw. Maar recent heeft Florius de Verduurzaam Hypotheek fors vernieuwd. Naast een aantal aanpassingen waardoor de Verduurzaam Hypotheek flexibeler wordt, biedt Florius ook een online energiebespaarcheck en een persoonlijk verduurzamingsadvies door een externe partij. Als onderdeel van de ondersteuning van adviseurs, maakt Florius adviseurs attent op klanten binnen de portefeuille waar vermoedelijk veel verduurzaming mogelijk is. En tenslotte biedt Florius (tijdelijk) een gratis vaststelling van het nieuwe energielabel nadat er verduurzamingsmaatregelen zijn doorgevoerd.”

Categorie Klantbelang: Dazure

Dazure won deze award met het product GoedIdee VoogdijVerzekerd. De jury: “Dazure beoogt daarmee de eerste echt complete oplossing te bieden om kinderen én de voogd/overblijvende ouder na een overlijden financieel te verzorgen en de nalatenschap praktisch te regelen.”

“Sociale voorzieningen in Nederland zijn niet toereikend of aanwezig om kinderen op dezelfde manier te laten blijven leven, studeren en ontwikkelen bij overlijden van een van de beide ouders of beiden. De VoogdijVerzekerd stelt in deze situatie het belang van het kind centraal.”

Categorie Ketenefficiency: Taf

Taf won deze award dankzij het verminderen van de administratieve lastendruk bij het vaststellen van de inkomensverklaring. Bij het AOV product InkomenZeker kan een zzp’er of adviseur op basis van een digitale portal de benodigde inkomensgegevens digitaal uploaden. De specialisten van Raadhuys bepalen binnen 48 uur volledig objectief het te verzekeren inkomen. De afgegeven inkomensverklaring wordt een op een overgenomen door Taf als het te verzekeren inkomen.

De jury: “Zo hebben klant en adviseur een volledig objectief te verzekeren inkomen. Mocht het tot een claim of uitkering komen dan zal die volledig gebaseerd zijn op het objectief vastgestelde inkomen (geen toetsing achteraf).”

Categorie Verzekerbaarheid: Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden won deze award met DataSmart: een oplossing die alarm slaat vóórdat er brand ontstaat bij de ondernemer. Door middel van sensoren detecteert DataSmart van Nationale-Nederlanden risicovolle situaties, bijvoorbeeld door gedrag of slijtage, en stuurt een alert naar de ondernemer met een advies welke maatregelen genomen kunnen worden om brandrisico te voorkomen. DataSmart detecteert ook acuut risico, bijvoorbeeld een snel toenemende temperatuur, en alarmeert de ondernemer zodat deze zo snel mogelijk kan ingrijpen en hulp kan inroepen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.