Persoonlijke vaardigheden worden belangrijker op arbeidsmarkt

0

Lindenhaeghe lanceert onder de naam ‘NLOntdekt’ een inspiratieplatform waar werknemers, werkgevers en HR-professionals binnen de financiële branche op een toegankelijke manier kennis kunnen maken met future skills, ofwel de vaardigheden van de toekomst.

Om de noodzaak van dit onderwerp te onderstrepen refereert de financiële opleider aan een in 2016 verschenen rapport van het World Economic Forum (WEF). Volgens dit rapport is op de arbeidsmarkt van de toekomst feitelijke kennis niet meer voldoende om succesvol te zijn. Het zijn juist de ‘soft skills’, zoals communicatie, samenwerken en creativiteit, die belangrijk zijn. Vaardigheden die robots naar verwachting niet snel zullen overnemen.

“Volgens het WEF zal de financiële sector de komende jaren als gevolg van alle ontwikkelingen ‘radicaal moeten veranderen’ om te overleven. Ook het CBS en Accenture publiceerden dergelijke berichten. Werknemers en werkgevers in de financiële sector moeten leren omgaan met die ontwikkelingen”, aldus Lindenhaeghe in een toelichting.

Persoonlijke vaardigheden

Op het nieuwe platform staan relevante artikelen, masterclasses en interviews met experts en pioniers. Financieel professionals kunnen op NLOntdekt tevens een test doen om te ontdekken hoe ‘future proof’ ze al zijn. Ewald Bary, commercieel directeur van Lindenhaeghe: “Persoonlijke vaardigheden worden steeds belangrijker. Wij willen de resultaten uit de test dan ook gebruiken om ons trainingsaanbod op dat gebied uit te breiden.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.