Overname Brand New Day PPI afgerond

0

ASR Nederland heeft de overname van Brand New Day Premiepensioeninstelling (BND PPI) afgerond. ASR had al een belang van 50% in de joint venture voor bedrijfspensioenen en is door deze overname de volledige eigenaar geworden.

De joint venture tussen a.s.r. en Brand New Day werd in 2011 opgericht. Meer dan 6.500 werkgevers met 165.000 werknemers kozen voor een pensioenregeling van Brand New Day PPI. Het beheerd vermogen bedroeg eind 2020 ruim 1,4 miljard euro. De medewerkers van de PPI van Brand New Day (53 FTE) treden met deze overname in dienst bij a.s.r. CEO Jos Baeten: “Met deze stap wordt het marktaandeel van a.s.r. uitgebreid tot circa 15% in de Nederlandse markt voor beschikbare premieregelingen en bieden we een aantrekkelijke propositie voor adviseurs, werkgevers en werknemers.”

Met de afronding van deze overname komt een eind aan de rol van Jan Willem Hoitsma als CEO en bestuurder van de PPI. Hij zet zijn toekomst buiten de PPI voort. Op termijn zal Brand New Day PPI onder een andere naam verder gaan.

Brand New Day

De bestaande aandeelhouder Oreades neemt het 9,46%-belang van a.s.r. en het 8,69%-belang van VvAA in de holding van Brand New Day over. Na deze aandelentransactie, die naar verwachting begin april wordt afgerond, kent de holding van Brand New Day nog twee aandeelhouders: Oreades (74% belang) en Brand New Day N.V. (oprichters en personeel van het eerste uur van Brand New Day, 26% belang). Na de verkoop van de bedrijfspensioenen aan a.s.r. en de overdracht deze maand van de levenportefeuille aan De Waard, gaat Brand New Day zich met de overgebleven banktak volledig richten op de particuliere markt voor sparen en beleggen voor later. Kalo Bagijn, oprichter en CEO Brand New Day: “We zijn er ook van overtuigd dat we door het maken van deze ‘kill your darlings’-keuze de groei van Brand New Day in de komende jaren gaan versnellen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.