Brand New Day introduceert deposito’s voor pensioensparen

0

Brand New Day heeft het mogelijk gemaakt om (een deel van) het tegoed op een pensioenspaarrekening in een deposito vast te zetten. Later dit jaar wordt dit ook mogelijk bij de gewone spaarrekeningen.

Directeur Joost Tieland (foto): “Zo snel als de rente steeg, zo hard groeide het afgelopen jaar de vraag naar spaardeposito’s bij Brand New Day. Spaardeposito’s bieden een vaste hoge rente die doorgaans hoger ligt dan de variabele rentes op spaarrekeningen. De inflatie is weliswaar weer wat gedaald, maar voor ECB nog onvoldoende om ook de rente te verlagen. De verwachting is echter dat later dit jaar de ECB wel de rente zal verlagen. Dit zal mogelijk ook gevolgen hebben voor de variabele rentes die banken op spaarrekeningen bieden. Spaarders kunnen kiezen voor een spaardeposito als ze zekerheid willen over de rente en het eindbedrag. Het geld staat dan voor een bepaalde periode vast en daarom bieden banken doorgaans een hogere rente op een deposito, afhankelijk van de looptijd is die op dit moment 0,45 tot 1,1% hoger.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.