Nh1816 in 20 jaar van 50 naar 500 miljoen

0

Konden we in juni melden dat Nh1816 in de eerste vijf maanden van 2023 al ruim twintig procent meer nieuwe polissen heeft kunnen bijschrijven dan dezelfde periode vorig jaar. Deze week bereikte Nh1816 de magische premiegrens van 500 miljoen euro.

Twintig jaar geleden was de 50 miljoen euro premie een magische grens die werd doorbroken in bijna 180 jaar. Anno 2023 is de omzet van één jaar. De groei bij Nh1816 is al jarenlang flink en gestaag. Dit jaar gaat het de verzekeraar qua productie duidelijk nog meer voor de wind. Nh1816 lijkt daarmee de vruchten te plukken van de consolidatie en de afgekoelde hypotheekmarkt. Op de advieskantoren is meer aandacht voor particuliere schadeproducten en het intermediair weet op dat vlak de consument goed te bedienen.

Het aantal advieskantoren dat intensief samenwerkt met Nh1816 ligt rond de 800. “Daar komen de meeste nieuwe verzekerden vandaan”, vertelde Lex Verëll, directievoorzitter Nh1816, eerder in gesprek met InFinance. “We verwelkomen regelmatig nieuwe advieskantoren in ons netwerk, die direct en op termijn bijdragen aan het succes. We hebben het inmiddels over 30.000 polissen per maand die via het in 2022 opgeleverde nieuwe Portaal hier in Oudkarspel binnenkomen. De automatiseringsslag die we met het Portaal hebben gemaakt is de reden dat we in staat zijn om deze toestroom met dezelfde hoeveelheid medewerkers te verwerken; op dagverwerking.”

Heldere toekomstvisie

Nh1816 begon de zomer met een personeels-BBQ in eigen tuin. Voorafgaand daaraan werd symbolisch de eerste steen (foto) van het nieuwe kantoorpand gelegd. De nieuwbouw, hemelsbreed 200 meter van het huidige onderkomen, vordert volgens planning en de verwachting is dat in de zomer van 2024 de nu 190 medewerkers kunnen verhuizen naar hun nieuwe werkplekken.

“Nh1816 bouwt verder aan haar toekomst samen met haar medewerkers en het onafhankelijke intermediair in Nederland. Wij doen dat met een visie op verregaande digitalisering maar altijd met een persoonlijke aanpak. Focus op efficiency met de nadruk op hoge klanttevredenheid. Een stabiel en voorspelbaar beleid met verrassend goede producten en service. De kracht van lokaal met de voordelen van het collectief. Hierin zien wij onze toekomst”, aldus de verzekeraar.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.