Nh1816 draagt levenportefeuille over aan Onderlinge ’s-Gravenhage

0

Nh1816 Verzekeringen verkoopt haar volledige levenportefeuille aan Onderlinge ’s-Gravenhage (OG). Het gaat om 11.600 uitvaartverzekeringen, ongeveer 0,3% van de totale verzekeringsportefeuille, met een premievolume van 1,6 miljoen euro.

Nh1816 wil alleen nog maar particuliere schadeverzekeringen via het intermediair verkopen. Uitvaatverzekeringen passen daar onvoldoende bij, vindt de verzekeraar. Daarom stopte Nh1816 al in 2017 met het aanbieden van nieuwe uitvaartverzekeringen en hield de bestaande portefeuille alleen nog maar in beheer.

Na de overdracht van de levenportefeuille, momenteel nog onder voorbehoud van instemming door De Nederlandsche Bank, gaat OG de verzekeringen voortzetten in samenwerking met de financieel adviseurs. De klanten met een uitvaartpolis bij Nh1816 ontvangen een brief over het voornemen tot overdracht.

“Deze strategische keuze stelt ons in staat om nog meer focus aan te brengen op het perfectioneren van ons aanbod en de ondersteuning van het intermediair”, aldus Rémon Chattellon, CFRO bij Nh1816. “Na zorgvuldige afweging hebben we OG geselecteerd als de beste partij om onze levenportefeuille over te nemen.”

Réseva Engelaer, financieel directeur Onderlinge ’s-Gravenhage: “Ons onderlinge gedachtengoed sluit mooi aan op de coöperatieve gedachte van Nh1816. Deze stap past in de strategie van OG. Wij bieden individuele levensverzekeringen en producten en diensten op het gebied van wonen, werk en welzijn voor mensen in de tweede levensfase (50+). Daarnaast bouwen wij onze portefeuille uit door middel van overnames.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.