Nederlands Cyber Collectief voor MKB-markt

1

Het Nationaal Cyber Collectief zet zich vanaf vandaag in voor het effectief terugdringen van cybercriminaliteit bij het MKB. Bij het Collectief – een initiatief van Nationale-Nederlanden – zijn partijen zoals Deloitte, ESET Nederland, Fox-IT, Meld Misdaad Anoniem, ThreadStone Cyber Security en Veilig Internetten aangesloten.

Het voornaamste doel van het Nederlands Cyber Collectief is om van de huidige versnippering in aanpak, één geheel te maken. Daardoor moet Nederland onaantrekkelijk worden voor cybercriminelen. Cyberrisico’s nemen toe en internet maakt cybercriminelen machtig en gebruikers kwetsbaar. Uit onderzoek blijkt dat de cyberschade in Nederland naar schatting 10 miljard euro per jaar bedraagt.

MKB is kwetsbaar

Nu grote organisaties hun digitale toegangspoorten steeds beter beveiligen, verplaatst cybercriminaliteit zich richting het MKB. “Onderscheidend aan dit initiatief is dat we het onderwerp ‘Cyber’ toegankelijk maken voor de MKB-er, in de taal van de ondernemer.” aldus Christiaan Zwiers van het Nederlands Cyber Collectief. “We doen een oproep aan geïnteresseerde organisaties en individuen om zich aan te sluiten, om samen één vuist te maken”.

Diensten

Naast gratis informatie en tips worden er ook betaalde diensten aangeboden via de website van het Collectief. Zo is er een spoeddienst; de Cyberwacht, die de MKB-er kan bellen bij een hack en een Risico-Vindmachine die inzicht verschaft in het kwetsbaarheidsniveau van het MKB bedrijf. De basisdiensten worden op dit moment getest bij honderd MKB-ers. Begin 2017 is het dienstenpakket naar verwachting landelijk beschikbaar.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.