Nationaal Schadeloket Intermediairs

0

Branchevereniging CFD en kennisinstituut Stichting ODIN lanceren het Nationaal Schadeloket Intermediairs (NSI). Via dit loket kunnen advieskantoren schades die extra aandacht vragen, centraal aanmelden voor behandeling door gediplomeerde en gecertificeerde experts.

Zaken die extra aandacht vragen zijn bijvoorbeeld schades waar contra-expertise gewenst is, sprake is van letsel, of omdat het als geheel een complexe schade betreft. “Dankzij het NSI kunnen consumenten nu bij elk willekeurig intermediair aankloppen om bijzondere schades te laten behandelen. Of om een second opinion te vragen als er onenigheid is over de schade uitkering van een verzekeraar. Vooral bij grotere schades is het inschakelen van een eigen expert van groot belang. Dit kan nu eenvoudig en meestal zonder kosten via elk intermediair worden geregeld”, aldus CFD en ODIN in een toelichting.

Naast het doorverwijzen van bijzondere schades, kunnen intermediairs via vaste prijsafspraken ook de behandeling van hun standaard schades uitbesteden via het NSI.

Professionele partners

Het NSI heeft Letselschadebedrijf Flyct (ontstaan uit de fusie tussen Korevaar Van Dijk en Europrotector) geselecteerd als strategisch partner voor letselschades. Voor andere soorten schades is Schadehulp Expertisediensten de strategische partner geworden.

Volgens CFD en ODIN garanderen de partners waarmee het NSI samengewerkt, dat zij achteraf geen kosten in rekening brengen als het aantal uren tegenvalt of een claim niet verhaalbaar blijkt. Dat is volgens hen een belangrijke extra bescherming voor de consument. “Ook kunnen zij in de meeste gevallen hun kosten declareren bij één van de bij de schade betrokken verzekeraars. Daardoor is de dienstverlening ook laagdrempelig voor intermediairs en hun klanten.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.