MijnGeldzaken.nl koopt AFAS Personal

0

Het platform MijnGeldzaken.nl neemt op 1 juli AFAS Personal over van AFAS Software. AFAS Personal is met meer dan 600.000 geregistreerde accounts het grootste online huishoudboekje van Nederland. De integratie wordt in de loop van 2019 voltooid, waarna de naam AFAS Personal verdwijnt.

MijnGeldzaken.nl zocht naar een goede manier om haar eigen huishoudboekje te verbeteren. Tijdens die zoektocht kwam het AFAS tegen die op zoek was naar een partij die AFAS Personal ‘de liefde kon geven die het verdient’. AFAS en MijnGeldzaken.nl blijven samenwerken via de diensten die ze aan werknemers aanbieden. De loonstrookkoppeling van klanten van AFAS (AFAS Profit) blijft ook in de nieuwe situatie bestaan.

Grootse toekomst

Door de overname verbetert MijnGeldzaken.nl haar eigen platform en geeft het de huidige gebruikers van AFAS Personal inzicht in de toekomstige financiële situatie, zowel voor als tijdens pensioen. “Meer dan ooit is het belangrijk dat consumenten zelf regie voeren over hun huidige en toekomstige financiële situatie. De discussies rondom ZZP’ers en veranderingen in pensioenregelingen tonen dat maar weer eens aan. Met deze overname worden wij het grootste platform met alle instrumenten voor inzicht in de huidige en toekomstige financiële situatie. Dankzij de invoering van de nieuwe Europese richtlijn voor het betalingsverkeer PSD2, die het mogelijk maakt om betaalapplicaties te integreren, kan de doorontwikkeling ook optimaal plaatsvinden”, aldus Maarten Luiken, directeur van MijnGeldzaken.nl.

AFAS Personal

AFAS Personal is een gratis app waarin iedereen al zijn geldzaken kan samenbrengen op één plek. Met behulp van de app hebben gebruikers een overzicht van al hun inkomsten en uitgaven, waardoor zij beter kunnen budgetteren en vooruitplannen. Gebruikers van AFAS Personal en eigenaren van MijnGeldzaken.nl-account worden in de loop van 2019 geïnformeerd over de wijze van integratie en koppeling.

MijnGeldzaken.nl

MijnGeldzaken.nl is ontwikkeld door FinBase en bevat een huishoudboekje, financiële planning en de mogelijkheid om online advies in te winnen bij een financieel planner. Het platform wordt ook ingezet door werkgevers om medewerkers te informeren over gevolgen van keuzes in de loopbaan, pensioen en (veranderende) arbeidsvoorwaarden.

In InFinance verscheen eerder dit jaar een interview met Maarten Luiken van MijnGeldzaken.nl

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.