MijnGeldzaken.nl introduceert Nibud-vergelijking in huishoudboekje

0

MijnGeldzaken.nl introduceert de Nibud-vergelijking als toevoeging op het online huishoudboekje. Deze nieuwe functie is toegankelijk voor consumenten via de website MijnGeldzaken.nl, maar wordt ook gebruikt door budgetcoaches en financieel adviseurs.

Alle transacties van de gebruiker bij verschillende bankrekeningen worden via PSD2 ingelezen en gecategoriseerd. Daarna worden de werkelijke uitgaven vergeleken met de referentiecijfers van Nibud. Daarbij wordt onder andere rekening gehouden met het inkomen, de gezinssamenstelling en de woonsituatie. Per categorie wordt getoond of er bespaard kan worden.

Sneller inzicht in uitgavenpatroon

MijnGeldzaken biedt gebruikers de mogelijkheid om inzicht te krijgen in de huidige financiële situatie (huishoudboekje) en de toekomstige financiële situatie (financiële planning). Daarbij begint het altijd bij een helder beeld van het huidige uitgavenpatroon. Dankzij de koppelingen met de banken (PSD2), de Belastingdienst en Mijnpensioenoverzicht wordt in MijnGeldzaken snel een beeld gegeven van de gehele financiële situatie van een huishouden. Hieraan wordt nu de mogelijkheid toegevoegd om de uitgaven te vergelijken met de referentiecijfers van Nibud. Dit helpt bij het maken van een actieplan om de doelen te bereiken. De werkelijke uitgaven worden vergeleken met de basis en standaard waarden zoals die door Nibud zijn opgesteld. Effecten van veranderingen in inkomen, wonen en gezinssamenstellingen op het bestedingspatroon kunnen inzichtelijk worden gemaakt.

Budgetcoaching

MijnGeldzaken wordt ook gebruikt door financieel adviseurs om cliënten een helder beeld te geven van de financiële mogelijkheden tot en tijdens pensioen. Het biedt nu ook budgetcoaches de mogelijkheid om de financiële situatie van hun cliënten duurzaam te verbeteren. Binnen enkele minuten heeft de coach een volledig overzicht van de bestedingen. Dankzij de Nibud-vergelijking kan nu sneller een accuraat bespaarplan gemaakt worden. Dit wordt verwerkt in een budget die door de cliënt via de MijnGeldzaken app nageleefd kan worden. Daarin wordt weergegeven wat er nog in de maand besteed mag worden om binnen het budget te blijven. Daarbij wordt ook rekening gehouden met de nog te betalen vaste lasten. Voor intensieve begeleiding (bij bijvoorbeeld hoge schulden) is het zelfs mogelijk dat de budgetcoach meekijkt wanneer de consument daar toestemming voor geeft.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.