Marcel Zuidam CEO NN Bank

0

NN Group heeft Marcel Zuidam (48) benoemd als CEO van Nationale-Nederlanden Bank (NN Bank). Hij volgt Erik Muetstege (58) op, die per 15 maart 2019 start als directeur Customer & Commerce Nationale-Nederlanden.

Sinds de overname van Delta Lloyd door NN Group in 2017, maakt Marcel Zuidam als Chief Transition Officer deel uit van de directie van Nationale-Nederlanden Bank. In deze rol heeft hij de integratie geleid van NN – en Delta Lloyd Bank. Van 2015 tot de overname was Zuidam CEO van Delta Lloyd Bank. Eerder was hij werkzaam als CEO van Quion Groep en heeft hij bij ABN Amro diverse management functies vervuld.

Erik Muetstege wordt als directeur Customer & Commerce verantwoordelijk voor de klantstrategie en digitale marktbewerking in Nederland. Daarnaast is hij eindverantwoordelijk voor NN Business Partners en Zicht Adviseurs. Muetstege was vanaf de oprichting in 2011 CEO van Nationale-Nederlanden Bank. Eerder was hij CEO NN Particulieren en van 1991 tot 2010 in diverse functies werkzaam bij ING en de Postbank.

Nieuwe voorzitter RvB NN Group

David Cole zal tijdens de jaarlijkse algemene vergadering (AVA) op 29 mei 2019, Jan Holsboer opvolgen als voorzitter van de Raad van Commissarissen van NN Group NV. Holsboer werd op 1 maart 2014 benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen en op 7 juli 2014 volgde de benoeming tot voorzitter. Hij is al meer dan 50 jaar in de financiële dienstverlening werkzaam en dan voornamelijk in de verzekeringssector. Zijn opvolger David Cole is sinds 1 januari 2019 lid van de Raad van Commissarissen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.