Lindenhaeghe start pilot met fysieke PE-trainingen

0

Lindenhaeghe organiseert als onderdeel van de pilot Testen voor Toegang op 26 en 30 april een aantal fysieke PE-trainingen (+ examen). De opleider doet dit in samenwerking met branchevereniging NTRO. Deelnemers aan de trainingen moeten hiervoor tijdig een (kosteloze) corona-sneltest doen.

Een training boeken, een coronatest doen en vervolgens met een negatief testresultaat op zak het klaslokaal betreden; dat is de procedure bij de pilot Testen voor Toegang, legt Ewald Bary, algemeen directeur van Lindenhaeghe uit. “Eind april trappen we af met een aantal PE-trainingen die geboekt kunnen worden tegen een sterk gereduceerd tarief als onderdeel van de pilot Testen voor Toegang. Professionals die aan de pilot deelnemen en een training boeken, dienen in de 40 uur voorafgaand aan de training een sneltest te doen om de training te kunnen bijwonen. De test is gratis, kan zelf ingepland worden en dient uiteraard ‘negatief’ als resultaat te hebben.”

Behalve de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO) zijn ook de ministeries van Economische Zaken, Volksgezondheid en Justitie betrokken bij de pilot Testen voor Toegang.

Cursist kan straks kiezen

Het zijn overigens niet de eerste fysieke trainingen dit jaar, geeft Bary aan. “Wettelijk verplichte trainingen zijn klassikaal alweer toegestaan, maar in deze setting dient het natuurlijk het maatschappelijk belang en kunnen alle andere opleidingen en trainingen straks klassikaal en maatschappelijk óók verantwoord georganiseerd worden. Ondanks dat we de Virtual Classroom zeker zullen behouden, willen wij onze cursisten straks graag de keus geven.

Met de pilot Testen voor Toegang komen we weer een stukje dichterbij het ‘oude normaal’. We hebben er vertrouwen in dat de meeste opleidingen straks weer klassikaal plaats kunnen vinden.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.